10 Haziran 2015 Çarşamba

Nesi Yanlış Nesi Eksik ?

Ailemize yeni katılan birisine hediye olarak boyamak istedim bu tepsiyi.
Mum eskitme ve dekupaj yaptım .
Günlerdir bu şekilde duruyor. Ben ona o bana bakıyor. Gözüm alışmadı . Bişeyleri eksik gibi , bir yeri yada her yeri yanlış gibi. Sanki ruhu eksik gibi .
Sanki kireç çukuruna düşmüş de silinememiş gibi tam .

Verniklemeye elim varmadı bir türlü .
Tavsiye ve eleştirilerinizi istesem ????






10 yorum:

  1. keşke dekupajı tam tepsinin ebatlarında yapsaydın! tam ölçüsünde yapıldığında kenarlarına tamamlama da istemiyor naçizane..
    şimdi ne yapılabilir.. belki iç kenarları resimdeki tonlarda boyanabilir..
    ama resim güzel kenarlarına uyguladığın eskitme ve çiçek desenleri güzel..böyle de kalabilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Sebuşum aslında üstleri tam ayarlamışım yanlar beni yanılttı . Genelde dekupajı yaparken tutkalı sürdükten sonra boyuna uzuyor diye güvendim . Bu da uzamadı.:( İç kenarları için tavsiyeni deneyeyim bari . Aslında rengi çok severek yaptım ama eskitmeyle kireç çukuruna düşmüş gibi görünüyo :( Teşekkürler.

      Sil
  2. bence üstüne sert kıllı fırçayı azıcık beyaz ya da kahverengi boyaya batırıp fazlasını peçeteye iyice alıp kuru eskitme yap naturel bir eskilik kazanır resmin kenar ve köşelerinden içeriye doğru da hafif çe süpür.unutma fırça kupkuru sert kıllı ve çok az sadece bulaşık boya barındırmalı tastamam olur harika bir iş bence duramadım yazmadan küçük bir fikir.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durduğun kabahat tatlım. Gerçekten fikrinize ihtiyacım vardı . Teşekkür ederim. İlk kez deneyeceğim . Hi hih hi :)

      Sil
  3. Böyle desenlerde bence fazladan stencil ve çiçek desenine gerek yok aslında eksikten ziyade fazla olmuş bişeyler, yağlı boya eskitme daha iyi gider beyaz stencilden bence. Nacizane fikrim, o da fikir istediginiz için :) Çok alçak gönüllü ve paylaşımcı bir insansiniz bayılıyorum size♥♥♥ Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki istiyorum fikir arkadaşım. İstemesem sorar mıyım ? Soruyorum çünkü ben gördüğümden başkasını yapamıyorum. Dekupaj ver , örnek ver, boya ver yapiiim :))) Hayal gücü sıfır bende malesef. Alışmışım pc başında kopyala yapıştır yapmaya :)))) Teşekkürler benden de sevgiler.

      Sil
  4. Biraz geç kalmış olabilirim ama bende Cicibici hobilerin fikrine katılıyorum. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım ya geç kalmadın merak etme :) tepsiler karşımda duruyor aynen . onlar bana ben onlara bakıyorum . fazla teknik de bilmediğimden denemeye de çekiniyorum. Sağol .

      Sil
  5. selam...madem sordun ben de fikrimi yazayım.
    bence tek sorun tepsiyi boyadığın fon renginin,resme göre çok koyu olması.
    sen resimde, üstte duran kuşun kanat tonundan boyamak istemişsin sanırım ama fazla koyu olmuş bu renk,tepsiyi boğmuş sanki.
    resmin sol üst köşesindeki A harfinin olduğu kısımdaki,pastel tonlardan biriyle boyasaydın bu kadar karanlık durmazdı tepsi.
    şimdi ben olsam ne yapardım?
    tepside kullandığın bu rengi en az 7-4-5 ton daha açar,bütün tepsiyi bu renge boyardım,rölyefler de dahil.daha sonra kirli beyaz ya da kemik rengi ile fırça eskitme yapardım ezem ruveyda'nın dediği gibi...mum eskitme de olur.
    inan açık renk,resmi daha da ortaya çıkaracak,daha soft daha pastel bir tepsin olacak. kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldinnnn. Nasıl sevindim seni blogda görünce anlatamammmm. 1 numaralı zilyon tane hayranından biriyim :) Tepsi hala aynı durumda biraz kazıdım tekrar boyamak için ama yine de elim gitmemişti . Araya dikiş kutuları , kitap kutular ,şişeler girdi . Pek yakında tavsiyelerinize uyup ,tepsinin son halini yayınlayacağım . Çok çok teşekkürler :)

      Sil