14 Nisan 2015 Salı

İçimde kalmasın dedim . Bende denedim :)

Valla denemezsem çatlardım inanın . Annemden zaten deneme yapmak amaçlı aldığım süt şişesi. Kapağı onda kaldı . daha verniklemeyi bile beklemedim . E fena durmuyo gibi. 

Akrilik boya ile 3 kat boyayıp stencil ile rölyef denedim .Peçete dekupajı yapıp şişenin tamamına dekupaş tutkalı sürdüm . Ama nedenini bilmiyorum :) şimdi de verniklenecek :)))




  Dekor olarak kullandığım tabak içindeki şeylerin tarifi için buyrun buraya 






16 yorum:

  1. poğaçaları koyduğun tabağın aynısından benim de var ilk maaşımla almıştım)) demek ki aynı devre insanıyız))))
    şişen de çok güzel olmuş kelebekleri çiktidan aldığın fotokopi kağıdından mı kesiyorsun peçete mi? peçete harici malzeme olmuyor diye biliyordum ama senin ifadenle yazıcıdan çıktı alıyorum dediğin için soruyorum .Bloğunun adın da''''' sor '''''geçiyor ya hani ona istinaden sordum canım soracaklarım bitmeye bilir))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımcım o tabağı teee 1990 lı yıllardayanlış hatırlamıyorsam , anneannem çeğizim için Diyarbakırda görev yapan bir subay akrabaya takım getirtmişti.Pasta ve kahve takımı olarak. fincanlar gitti tabaklar kaldı :)
      Bu şişedeki kelebekler peçeteden .seneler önce kızımla sabun boyamışlığımız vardır. Evde aktivite olsun diye . O zamandan kalmış bir kutu peçete . Dün onu eşeleyince buldm bu kelebekleri. Hımmm bunu öğrendiğim iyi oldu Başka bir deneme için kağıt seçimini yapmıştım .Demek ki olmayacak . Böyle kolay sorularda ne var ? Zorları ben sorucam size :))))))

      Sil
  2. AOÇ süt şişesi can'dır! sende şirinmi şirin bir hale getirmişsin şişeyi..
    güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanırmısın daha kendime sehpalar ve ekmek kutusu yenileme dışında hiçbirşey yapmadım . Bu şişe de anneme :) Teşekkürler.

      Sil
  3. Süt şişesine de rölyef pek yakışmış doğrusu. Hobicilerden bir ben kaldım herhalde rölyef pasta denemeyen :) Güle güle kullanın. Bir bu şişelere mantar kapak kestiriyorlarmış, hobi mağazasında peçete seçerken tanıştığım bayan söylemişti. Şık olur bence. Hem zaten plastik kapak boyayı kaldırıyor bir süre sonra. Ben şişemi kullanamıyorum artık bu nedenle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım araştırmak lazım mantar kapak olayını , gidince sorayım bakayım. Zaten bu şişenin boyası herhalikarda kalkacak ,çünkü cam boyası ile boyamadım . Akrilik boya kullandım . Seyrettiğim tüm yabancı videolarda akrilik boya kullanıyorlardı .Kafam karışmadı değil. Rölyef pasta işini çok sevdim ben : tavsiye ederim .

      Sil
  4. Eline sağlık canım çok güzel olmuş ayrıca boyama işinde çok hızlı ilerliyorsun bence takdir ediyorum.Madem heveslisin böyle anamel boyayla yap tam olsun.Kağıt neden olmazmış bal gibi de olur kavanozlara, şişelere çok rahat uygulayabilirsin kağıt dekopajını günlük kullanacağın bir şeyse iki kat tutkal geç iki kat vernik hatta hamur kabartma da yapabilirsin sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demin yanıt yazdım kayboldu. Bu hafta evdeyim şeker. ne yaptım yaptım :) Ben alışveriş esnasından kendimi kaybediyorum . aynı renkten gidip 3 tane alabiliyorum farklı günlerde :)) enameli de almışım 2 side beyaz. gidip 3 tane simli gold boya almışım nereme süreceksem . Gittim değiştirdim açmadan . Enamelin renklerinden almam lazım . Beyazdan bıktım sanki. bBirde üstüne tüycükler toplanmıyor mu deli ediyor beni. Tüyolar için teşekkürler. Yazdım bir kenara .

      Sil
  5. Ellerinize sağlık :) Çok güzel olmuş.
    Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  6. Bende tam şişe boyuyordum ama rölyef fikri çok iyiydi denemek lazım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boş kalmasın diye yapmıştım Elifcim. ilk ben mi yaptım diye heyecanlandım bak şimdi :)))))))

      Sil
  7. Şişe çok sevimli olmuş , güzel fikir ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba . hoşgeldiniz. deneme 123 dedim .fena değil gibi. teşekkürler.

      Sil
  8. Merhabalar:) İlk deneme için muhteşem ellerinize sağlık rolyef çok yakışmış, ilk demememde o kelebekleri bir tabakta kullanıp hediye etmiştim:) Bu kelebeklerin kaderin bu galiba:) Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba . daha bu kelebeklerden en az 5-6 tane hediyelik daha yapabilirim . Ne kadar aldıysam artık . senelerdir bitmedi . Şişe Pazar günü anneme ulaştı , çok hoşuna gitti annemin :) Teşekkürler.

      Sil